februari 14, 2019

Chocolade graag: NU!

Share this

Ken je dat gevoel? Dat je zo’n ongelooflijke zin hebt in een stuk chocolade? En dan vooral na het eten ’s avonds? Ach, zo’n klein stukje is vast niet erg. Maar voordat je het weet is die hele reep op, of die zak, of dat pak.
Typisch gevalletje van een ‘chocolate craving’. Engels begrip voor een enorme neiging naar chocolade of gewoon naar iets zoets.

Dit is iets wat heel erg vaak voorkomt, maar ook van af te komen. Meestal duurt het tien dagen voordat je aan een nieuwe smaak gewend bent. Het duurt alleen iets langer om van een ‘craving’ of te komen.

Gelukkig zijn er ook tips & tricks die je hierbij kunnen helpen.

Hier komen twee super goed werkzame tips en ik spreek uit ervaring 🙂

De eerste is om ongezoet cranberry sap te drinken. Maar dan wel aangelengd met water, anders is het wel heel erg zuur. Meng één deel ongezoet cranberry sap met vier delen water. Het liefst een biologische variant en eentje die niet gemaakt is van concentraat. Ik heb zelf die van het merk Bountiful, maar Terschellinger is ook prima. Te koop bij de natuurwinkel en als je geluk hebt bij een goed uitgeruste Albert Heijn.
Zodra je de neiging krijgt om iets te gaan smikkelen, dan kan je natuurlijk jezelf toespreken, maar beter werkt het om een paar slokken te nemen. Je hebt meteen geen zin meer in iets zoets.

Deze vorm van cranberry sap heeft nog een goede werking, namelijk je spoelt je lijf van binnen er lekker mee schoon en dan zorgt het ervoor dat je gemakkelijker allemaal afvalstoffen kan afvoeren. Want als je gaat afvallen, en dat gebeurt als je minder zoet gaat eten, dan komen er ook allemaal afvalstoffen vrij die zaten opgeslagen in je vetlaag(je). Daarom is het super belangrijk om te ontgiften als je bezig bent met afvallen.

Een andere top tip is: Glutamine.
Dit is te krijgen in een supplement. In capsule of in poedervorm. Als je probeert de suiker of het zoet uit je leven te bannen, dan helpt dit enorm.
Dagelijks 1000 mg iedere vier tot zes uur.
Het is een bepaald stofje dat je lichaam voor de gek houdt zodat het denkt dat het suiker krijgt. Bij een verslaving heel handig dus!

Lees ook mijn andere blog: “Ben jij een Sporty Couch Potato?”


Tags


You may also like

Lid van de 5 AM Club, hoe dan?

Lid van de 5 AM Club, hoe dan?
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}