februari 14, 2019

Gezonde lifestyle of ‘sporty couch potato’?

Share this

Als jij een gezondere lifestyle wilt, dan zijn daar een paar dingen essentieel voor. Ten eerste is het om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor jouw gezondheid. Daar kom ik zo op terug. Ten tweede  is het om jezelf en je eigen lichaam beter te leren kennen. Niet alleen je kwaaltjes en irritante dingen, maar ook je eigen “lekker in je vel” gevoel.

Het maakt niet uit of je vegetariër bent, high fat/low carb, vegan, paleo, atleet of fitgirl bent.  Of dat je een sportieve couch potato bent. Kan dat? Ja, dat kan. Dat is iemand die een uurtje per week sport en vervolgens de rest van z’n vrije tijd zappend op de bank doorbrengt.

Bij een gezonde lifestyle (ik vind leefstijl toch iets meer belegen klinken) gaat het om het geheel van jou. Het gaat om je body, mind and spirit. De dagelijkse gewoontes en routines op deze gebieden zorgen ervoor dat je dat “lekker in je vel” gevoel ervaart. Die bubbelende energie, die innerlijke rust, die happiness met jezelf.

Iedereen is anders. Ieder lijf is verschillend. Gelukkig maar. Deze bio-individualiteit zorgt ervoor dat de “one size fits all” niet opgaat voor een gezonde levensstijl. Dat wil niet zeggen dat er niet grote gemene delers zijn die voor iedereen gelden.

De eerste stap in de goede richting is het leren kennen van je eigen lijf. Als ik dit eet, dan voel ik me zo. Wist je dat door het eten van troep deze hele verbinding dichtslibt?

Hoe meer je echt eten eet, hoe gevoeliger je wordt voor zooi. Je lichaam reageert sneller.

De alarmbellen gaan sneller af. Kramp, hoofdpijn, nul energie, huidreacties, you name it.

En vervolgens de verantwoordelijkheid nemen om goed voor jezelf te gaan zorgen.

Vraag jezelf eens af, waar verschuil ik me achter?

Wat weerhoudt mij om beter voor mezelf te gaan zorgen?

Hoe vaak hoor ik dat niet om me heen. “Ja, ik heb nu heel veel stress.” “De boog kan niet altijd gespannen staan.” “Life gets in the way.” M’n kinderen, m’n man, m’n drukke baan, m’n schema, m’n whatever.

Maak vandaag nog de beslissing om vanaf vandaag je niet meer achter iets of iemand te verschuilen.

Neem je eigen verantwoordelijkheid en go for it.

100% is makkelijker dan 98%

Good luck!

XX


Tags


You may also like

Lid van de 5 AM Club, hoe dan?

Lid van de 5 AM Club, hoe dan?
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}