Over 
ROOS VAN MONSJOU

leven en werken op Champions League niveau

Waarom je hier leert hoe je optimaal voor jezelf kan zorgen, zodat jij ook kan doen waar je het leukste vindt:
leven en werken op Champions League niveau. 

Er was eens een avontuurlijke, sprankelende jonge vrouw met een eigen bedrijf. 

Ze was heel goed en creatief in haar vak. Ze had een goed lopend bedrijf, waar ze haar ziel en zaligheid in stopte. 

Soms ook op zaterdagavond, als dat nodig was.
Dan kon ze 'nog even' naar haar werkplek gaan om nog net dat ene ontwerp voor die belangrijke klant af te maken.

Drie kinderen, vrijstaand huis op een landgoed aan de Vecht, zooitje kippen, halve jachthond, aanloopkat, een leuke vriend en twee bonuskids. Alles zag er van een afstand leuk uit.

Ze zorgde super goed voor iedereen, probeerde te bemiddelen in de nodige familie perikelen.  

Ze wisselde regelmatig haar bemodderde laarzen om voor pumps en 'vermomde zich als dame'. 

Er was één ding dat ze niet zo goed deed: goed voor zichzelf zorgen.

Hield van gamba's smikkelen, dansen tijdens het koken en altijd in voor avontuur.

Er was één ding dat ze niet zo goed deed: goed voor zichzelf zorgen.

Emotionele grenzen stellen. "Ho, tot hier en niet verder." Vooral naar haar eigen familie.

Na een tijdje werd ze ziek. Serieus ziek. Eerst nierkanker en daarna borstkanker. Echt ellendig.

Met kunst en vliegwerk, alle complementaire en reguliere hulpbronnen, healing, kruiden, de hele 'shebeng', sprokkelde ze er nog vier jaar bij in goed kwaliteit van leven. Tot 7 november 2007.

Toen ik naast haar bed zat, 's morgens vroeg om kwart voor zeven en zei; "Het is goed, ga maar." 

En zo nam ik afscheid van mijn moeder. Zij 55 en ik 29.

We hebben over veel dingen geen controle in het leven.

Maar wel over wat we eten, wat we in onze mind binnen laten en welke grenzen we stellen. 

Ik deel met je mijn persoonlijke 'waarom'. Waarom ik doe wat ik doe. Zodat je ziet dat het niet 'zomaar' mijn werk is.

Ondernemers helpen met het bouwen aan hun GezondheidsPensioen.

Zodat niet alleen financieel hun zaken op orde zijn, maar ook die gezondheidszaken. 

Want we kennen allemaal dat verhaal van die hardwerkende zakenman die een hartaanval kreeg, of uit de boom donderde net nadat 'ie gestopt was met werken.

Dat wil jij niet, dat wil ik niet.

Als jij er klaar voor bent. De rust in je hoofd hebt, de ruimte ervoor. Dan heb ik de oplossing voor je om optimaal voor jezelf te zorgen. Want jouw gezondheid, is jouw belangrijkste 'asset'.

GEZONDHEID IS VEEL MEER DAN DAT WAT JE EET.
HET IS EEN MIND, BODY, SPIRIT GEHEEL. 

Hoe doe je dat dan?
Met de GezondheidsPensioen Methode van mij.

We zijn samen een team en werken een paar maanden met elkaar. Alles in overleg en op maat gemaakt voor jou. Drie maanden is het minimum.

Waarin jij meer leert over hoe je eigen lichaam werkt en reageert.

Welke voeding bij jou hoort. Waar je goed op gaat. En vooral wat je beter niet kan eten. 

Hoe je kilo's kwijt raakt, hoe je scherper wordt. Op een manier die bij jou past, in jouw leven. En die vol te houden is. Geen ingewikkeld gedoe. 

Zodat je voor altijd klaar bent met jo-jo-en, meetbaar gezonder geworden bent en je vooral top fit voelt.

Minder buik, meer rust, meer balans, lekkerder in je vel en vooral een gerust gevoel voor de toekomst. Omdat jij weet hoe je voor voor JOU moet zorgen. Omdat je dat waard bent. 

Wat is een Health & Wellness Coach?

Zoals een klant van mij altijd zegt: "Roos, je bent een Diëtiste-NOT."

Klopt, mijn expertise is zeker gezonde voeding maar ik doe meer dan een diëtiste.

Ik kijk naar gezondheid vanuit een Mind - Body - Spirit manier. Ik ben heel praktisch maar ook heel spiritueel in mijn oplossingen.

Want waarom eet je eigenlijk teveel? Waarom rook je? Wat is die emotionele leegte die je probeert op te vullen? We zijn allemaal energy-beings en geen 'vleesrobotten'. We bestaan uit meer dan botten, spieren, aderen, vet en wat huid. Heel veel meer.

En juist dat maakt het verschil tussen op papier 'gezond' zijn en je ook echt 'well' voelen. 

Ik ga met mijn klanten voor optimale Health en het gevoel van Wellness. Health & Wellness is een term uit Amerika die daar al helemaal ingeburgerd is. Alleen hier nog niet. Komt vanzelf. 

Daar werken artsen veel samen met Health & Wellness Coaches, maar dan wel degene die door de National Board of Health & Wellness Coaches gecertificeerd zijn.

Dat ben ik, als een van de eersten in Nederland.

Ik hou van nieuwe dingen. Health & Wellness Coach is ook heel iets anders dan een Lifestyle Coach.
Same, same, but different.  Ja, we kijken alle twee naar de mens als geheel. Maar toch anders.

Mijn opleiding heb ik gedaan bij A Wellness Revolution en ben daar nu ook Healthy Nutrition Teacher.

De Amerikaanse beroepsvereniging de National Board of Health & Wellness Coaches is de hoogste internationale kwaliteitslat die er is in mijn vak. Gelijkgesteld aan alle andere medische National Boards. 

Verder ben ik een ACC coach volgens de ICF. De Internationale Coaching Federatie, de 'golden standard' op het gebied van coaching wereldwijd.

Iedereen kan zich nl tegenwoordig coach noemen, deed ik ook in het begin, maar ik ga voor de hoogste kwaliteit in mijn leven met alles  en zo ook in mijn opleidingen. 

Verder ben ik ook lid van de Nederlandse beroepsvereniging voor Leefstijl Coaches, de BLCN. Dat vinden de verzekeringsmaatschappijen leuk. 

‘ECHT ETEN’ BLIJFT VOOR MIJ DE HOOFDPILAAR
WAAROP JE GEZONDHEID STEUNT.

Van jurist naar Board Certified Health & Wellness Coach.

Als klein meisje wilde ik al graag mensen beter maken met natuurlijke dingen. Papjes, drankjes, rozenthee, kruidensmeersels. Doktertje spelen vond ik geweldig en mijn eerste spreekbeurt op mijn achtste ging over de Geneeskrachtige werking van kruiden met een boek van Mellie Uyldert dat nog steeds in mijn kast staat.

Ik wilde bij Artsen zonder Grenzen werken en naar Afrika. Zag mezelf al helemaal in zo'n witte jas, a la Karen Blixen in Out of Africa vrouwen en kinderen helpen. Natuur- en scheikunde waren echter een soort geheimtaal voor mij. Ik heb andere talenten zullen we maar zeggen.  Dus het werd Rechten. "Altijd handig." zei mijn vader. 

Lang verhaal kort. Twee kinderen en een relatie van 19 jaar verder, doe ik nu weer wat ik als kind het liefste deed. Mensen helpen met hun gezondheid op een natuurlijke manier. En dat doe ik sinds 2018.

En dan helemaal die bevlogen, gepassioneerde mensen die goed voor iedereen willen zorgen en daarbij zichzelf weleens vergeten. Net zo als mijn moeder. 

Kan ik voor jou van betekenis zijn?

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat ik enorm hou van wild kamperen in de natuuR fikkie stoken, koud waterzwemmen en mezcal marguerita's. 

Wat anderen zeggen over mijn coaching, health check scans, tips & teaching.

"De health & food check scan levert veel praktische kennis en inzicht op. Echt een aanrader, ook om cadeau te geven. roos begeleidt dit op een leuke en duidelijke manier."  
Ted den Ouden, ondernemer   

"roos is communicatief sterk, kent haar vak en luistert naar onze wensen. geeft duidelijk aan wat de aandachtspunten zijn en waar je gericht aan moet werken. de food & health scan geeft duidelijk aan wat je lichaam wel en niet nodig heeft."  
rob en arnella de keizer, ICT ondernemer   

"na een zes maanden traject 9 kilo lichter en veel fitter. niet alleen afvallen, maar ook geleerd hoe ik snel kan switchen na een weekendje zondigen. veel waard! ook een stuk mindset. roos weet waar ze over praat en heeft een aanstekelijk enthousiasme. fijn mens en top coach."  
jordi meuwissen, business mentor   

"het is erg fijn om met roos te praten over allerlei gezondheidskwesties. Ze luistert goed en geeft echt een persoonlijk advies op maat. doelgericht, professioneel en no-nonsense."  
luuk pijnacker, founder pinth vintage louis vuitton luggage   

"emotioneel eten, wie kent het niet. roos heeft een hele innovatieve manier om emotioneel eten aan te pakken, met een evox traject. ik ben blij met roos als pioneer op dit gebied. nu kan ik echt slagen maken in gezonder leven en mijn doel halen om meer energie te hebben."  
marie-jose holtkamp, proces optimalist   

"aan mijn pensioen gewerkt door samen met roos te kijken naar mijn gezondheid. erg onder de indruk van haar kennis over voeding en hoe je hiermee het functioneren van je lijf kunt beÏnvloeden. geen commercieel verhaal, maar gewoon een eerlijk verhaal over wat je lijf op dit moment nodig heeft. kan iedereen de health check aanbevelen."  
paul van ravenzwaaij, pensioendeskundige    

"roos is helder, snel en praktisch. ze geeft niet alleen advies, maar vooral concrete handvatten voor andere keuzes in je leven. ze kan goed luisteren, deelt uit eigen ervaring. ze heeft veel positieve energie en de coaching is zoveel meer dan je vooraf kunt bedenken. een cadeau aan jezelf."  
pauline lemberger, directeur wereldouders    

"roos was het ontbrekende puzzelstuk in mijn gezondheidsteam. ze kijkt naar de hele persoon en niet slechts enkele elementen. sinds we samenwerken ben ik afgevallen, is mijn buikomtrek verminderd en zijn mijn bloedwaarden verbeterd. door haar heb ik het vertrouwen dat ik op eigen kracht invloed kan uitoefenen op mijn gezondheid."  
christina stradmeijer, eigenaar schrijf online    

"ik had wel eens diËten geprobeerd, maar dat waren fases. ik miste een totaalconcept. ik wilde next-level in mijn bedrijf en wilde ook een next level lijf en mind. ik vond het DNA-lifestyle onderzoek als onderdeel van het coachingtraject heel fijn. ik ben acht kilo kwijt en tien centimeter buikomvang. ik kan me veel meer focussen en ben creatiever. het traject was echt maatwerk en daar hou ik van."  
falco van den aker, DJ deepend    

"wat een goede investering in je gezondheid zo'n health check scan. De metingen en begeleiding geven je zoveel inzicht. dit is het puzzelstukje in de zorg dat ik iedereen gun. roos kan alles heel goed onderbouwen en geeft een fantastische begeleiding."  
Sandra kerssens, eigenaar skincare assendelft    

"i was pleasantly surprised about the accuracy of her scan device and the great skillfulness of roos. I am also a therapist but this was above all expectations. And what a lovely and caring lady."  
irene van delft, therapist    

"ik dacht dat ik geen contact kon maken tussen mijn hart en mijn hoofd. ik was altijd maar aan het denken en had een vol hoofd, had een soort muur om mezelf heen gebouwd qua gevoel. door het evox traject te doen heb ik het gevoel dat is mezelf weer heb teruggevonden. door deze sessies in combinatie met jouw energiewerk durf ik kwetsbaarder te zijn en meer te voelen en dat heeft me zoveel gebracht."  
prescilla roos, vastgoed beheerder     

wil jij mijn cut-the-crap praktische health tips 
en waardevolle life hacks ontvangen?

Je informatie is veilig bij mij, ik hou ook niet van spam. Mocht je geen mail ontvangen, check dan ook even je spamfolder. En zet roos@vanmonsjou.nl in je contacten