Over 
ROOS VAN MONSJOU

als je wilt BLIJVEN leven en werken op Champions League niveau

Wat kan je nu eten en doen, om straks optimaal te genieten van je gezondheidspensioen? 

Roos is een gezondheidsprofessional met een ouderwetse ‘roeping’ en  jarenlange ervaring. Haar speciale expertise als Board Certified Health & Wellness Coach is voeding, lifestyle en koken. Ze is hoofdzakelijk internationaal opgeleid en volgt daarmee de laatste ontwikkelingen op haar vakgebied.

Haar werkwijze en expertise passen niet helemaal in een Nederlands hokje en is daarmee ‘out-of-the-box’ te noemen. Op deze manier begeleidt ze de top van de Nederlandse ondernemers.

Ze heeft rechten gestudeerd in Utrecht, maar volgde haar hart en helpt nu anderen in haar praktijk met haar passie voor natuurlijke voeding, koken en holistische leefstijl geneeskunde als board certified health & wellness coach.

Zeer verschillend van de Nederlandse opgeleide diëtist of Leefstijlcoach.

OUT OF THE BOX- COACHING

Roos combineert zowel de wetenschap als de holistische aanpak om zo tot de oorzaak te komen van de patronen die de ongezonde leefstijl tot nu toe in stand hebben gehouden. Alleen andere voeding, zonder patronen te veranderen is een korte termijn oplossing.

Ze is een Board Certified Health & Wellness Coach, opgeleid door A Wellness Revolution, waar ze senior coach, mentor en Natural Nutrition Teacher is. Tevens is ze een Harvard Medical School opgeleide CHEF-coach. Momenteel is ze begonnen aan een nieuw avontuur als PhD-kandidaat in Lifestyle Medicine.

Speciaal voor drukke ondernemers heeft ze het GezondheidsPensioen, Voeding & Lifestyle programma ontwikkelt.

Ze weet dat we allemaal geboren zijn om te floreren en gewoon lekker lang willen leven zonder gedoe. Daar zet zij zich vol enthousiasme voor in. Temeer daar ze haar eigen moeder, een bevlogen onderneemster, is verloren toen ze 55 jaar was en ze weet als geen ander weet wat voor gat dat slaat.

Wanneer ze niet aan het coachen, lesgeven of trainen is, geniet Roos van buiten zijn, reizen en koken op een kampvuur. En op avontuur gaan met haar 4x4!

EVIDENCE BASED MEETS HOLISTIC

GEZONDHEIDSPENSIOEN COACHING VOEDING & LIFESTYLE

Je leert hoe je kilo's kwijt raakt, hoe je scherper wordt. Op een manier die bij jou past, in jouw leven. En die vol te houden is. Geen ingewikkeld gedoe. 

Zodat je voor altijd klaar bent met jo-jo-en, meetbaar gezonder geworden bent en je vooral top fit voelt.

Minder buik, meer rust, meer balans, lekkerder in je vel en vooral een gerust gevoel voor de toekomst. Omdat jij weet hoe je voor voor JOU moet zorgen. Omdat je dat waard bent. 

Wat is een board certified Health & Wellness Coach?

Zoals een klant van mij altijd zegt: "Roos, je bent een Diëtiste-NOT."

Anderen zeggen: ”Je zou jezelf tekort doen als je jezelf een Leefstijlcoach noemt, je bent en doet veel meer dan een gezondheidscoach, je bent eigenlijk een soort Chief Health Officer."

Dat vond ik wel mooi gezegd, een Chief Health Officer voor ondernemers.

Health & Wellness Coach is een beroep dat in Amerika al helemaal ingeburgerd is. Alleen hier nog niet. Het is significant anders dan een diëtist of een Nederlandse Leefstijlcoach. 

In Amerika werken artsen veel samen met Health & Wellness Coaches, maar dan wel degene die door de National Board of Health & Wellness Coaches gecertificeerd zijn. De hoogste wereldwijd erkende kwalificatie voor mijn beroep. 

Dat ben ik, als een van de eersten in Nederland sinds 2021. 

Mijn opleiding tot Health & Wellness Coach heb ik in 2018 afgerond  bij A Wellness Revolution, een international geaccrediteerde organisatie uit Amsterdam. Daar ben ik nu Healthy Nutrition Teacher, senior coach en mentor voor de nieuwe studenten. 

De Amerikaanse beroepsvereniging de National Board of Health & Wellness Coaches is de hoogste internationale kwaliteitslat die er is in mijn vak. Gelijkgesteld aan alle andere medische National Boards

Verder ben ik een ACC coach bij de ICF. De Internationale Coaching Federatie, de 'golden standard' op het gebied van coaching wereldwijd.

Iedereen kan zich nl tegenwoordig coach noemen, maar ik ga voor de hoogste kwaliteit in mijn leven met alles  en zo ook in mijn opleidingen. 

Ik ben lid van  Nederlandse beroepsvereniging voor Leefstijl Coaches, de BLCN en aangesloten bij Arts & Leefstijl.

Momenteel ben ik Ph.d kandidaat in Lifestyle Medicine bij de Lifestyle Prescriptions University.


Als je me zou kennen, dan zou je weten dat ik enorm hou van wild kamperen in de natuu, koken op vuur, koud waterzwemmen en mezcal marguerita's. 

Wat anderen zeggen over mij:

"aan mijn pensioen gewerkt door samen met roos te kijken naar mijn gezondheid. erg onder de indruk van haar kennis over voeding en hoe je hiermee het functioneren van je lijf kunt beÏnvloeden. geen commercieel verhaal, maar gewoon een eerlijk verhaal over wat je lijf op dit moment nodig heeft. kan iedereen de health check aanbevelen."  
paul van ravenzwaaij, pensioendeskundige    

"De health & food check scan levert veel praktische kennis en inzicht op. Echt een aanrader, ook om cadeau te geven. roos begeleidt dit op een leuke en duidelijke manier."  
Ted den Ouden, ondernemer   

"na een zes maanden traject 9 kilo lichter en veel fitter. niet alleen afvallen, maar ook geleerd hoe ik snel kan switchen na een weekendje zondigen. veel waard! ook een stuk mindset. roos weet waar ze over praat en heeft een aanstekelijk enthousiasme. fijn mens en top coach."  
jordi meuwissen, business mentor   

"ik had wel eens diËten geprobeerd, maar dat waren fases. ik miste een totaalconcept. ik wilde next-level in mijn bedrijf en wilde ook een next level lijf en mind. ik vond het DNA-lifestyle onderzoek als onderdeel van het coachingtraject heel fijn. ik ben acht kilo kwijt en tien centimeter buikomvang. ik kan me veel meer focussen en ben creatiever. het traject was echt maatwerk en daar hou ik van."  
falco van den aker, DJ deepend    

"roos is communicatief sterk, kent haar vak en luistert naar onze wensen. geeft duidelijk aan wat de aandachtspunten zijn en waar je gericht aan moet werken. de food & health scan geeft duidelijk aan wat je lichaam wel en niet nodig heeft."  
rob en arnella de keizer, ICT ondernemer   

"het is erg fijn om met roos te praten over allerlei gezondheidskwesties. Ze luistert goed en geeft echt een persoonlijk advies op maat. doelgericht, professioneel en no-nonsense."  
luuk pijnacker, founder pinth vintage louis vuitton luggage   

"emotioneel eten, wie kent het niet. roos heeft een hele innovatieve manier om emotioneel eten aan te pakken, met een evox traject. ik ben blij met roos als pioneer op dit gebied. nu kan ik echt slagen maken in gezonder leven en mijn doel halen om meer energie te hebben."  
marie-jose holtkamp, proces optimalist   

"roos is helder, snel en praktisch. ze geeft niet alleen advies, maar vooral concrete handvatten voor andere keuzes in je leven. ze kan goed luisteren, deelt uit eigen ervaring. ze heeft veel positieve energie en de coaching is zoveel meer dan je vooraf kunt bedenken. een cadeau aan jezelf."  
pauline lemberger, directeur wereldouders    

"roos was het ontbrekende puzzelstuk in mijn gezondheidsteam. ze kijkt naar de hele persoon en niet slechts enkele elementen. sinds we samenwerken ben ik afgevallen, is mijn buikomtrek verminderd en zijn mijn bloedwaarden verbeterd. door haar heb ik het vertrouwen dat ik op eigen kracht invloed kan uitoefenen op mijn gezondheid."  
christina stradmeijer, eigenaar schrijf online    

"wat een goede investering in je gezondheid zo'n health check scan. De metingen en begeleiding geven je zoveel inzicht. dit is het puzzelstukje in de zorg dat ik iedereen gun. roos kan alles heel goed onderbouwen en geeft een fantastische begeleiding."  
Sandra kerssens, eigenaar skincare assendelft    

"i was pleasantly surprised about the accuracy of her scan device and the great skillfulness of roos. I am also a therapist but this was above all expectations. And what a lovely and caring lady."  
irene van delft, therapist    

"ik dacht dat ik geen contact kon maken tussen mijn hart en mijn hoofd. ik was altijd maar aan het denken en had een vol hoofd, had een soort muur om mezelf heen gebouwd qua gevoel. door het evox traject te doen heb ik het gevoel dat is mezelf weer heb teruggevonden. door deze sessies in combinatie met jouw energiewerk durf ik kwetsbaarder te zijn en meer te voelen en dat heeft me zoveel gebracht."  
prescilla roos, vastgoed beheerder     

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

Je informatie is veilig bij mij, ik hou ook niet van spam. Mocht je geen mail ontvangen, check dan ook even je spamfolder. En zet roos@vanmonsjou.nl in je contacten