Darmproblemen: no more geiten-kei of koeienflats.
Zoals je afgelopen week gemerkt hebt, ben ik meer en anders gaan mailen. Volgens Neerlandsch beste internet copywriter, Aartjan van Erkel, die ik heel fijn tot mijn persoonlijke adviesteam mag rekenen, heet dit ‘Presidentiële Email Marketing’. Zoals je gemerkt hebt, veel leuker dan de gemiddelde saaie grijze muizen nieuwsbrief.
1066 mensen vonden dit heel erg leuk en 20 heb ik er uitgezwaaid. En alles is No Problem, zou mijn business coach Veronique zeggen. Even goede vrienden, dat schoont lekker op.
Met veel enthousiasme schreef ik de mails en dan kreeg ik dit soort gave reacties terug:
“Ga door Roos. Echt hartstikke leuk hoe jij volledig je eigen lijn trekt.”
“Heerlijk verhaal!!!!”
“Heel leuk geschreven!!!”
Omdat maandag zo’n goed begin is van de week en ik altijd tegen mijn klanten zeg:
“Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven!” begin ik deze week met iets dat ik echt veel zie in mijn praktijk.
Hulp bij darmproblemen.
Pijnlijke krampen darmen na het eten waar je gezicht van vertrekt.
Nul-energie mega after diner dip.
Opgeblazen gevoel, riem-nu-los gevoel na het eten.
Veranderde ontlasting, van geiten keitjes tot good old koeienflatsen.
Onrustige huid, pukkeltjes, rood, schilfertjes komt veelal ook van binnen uit.
To the rescue: eerste hulp bij darmproblemen.
Vraag aan jezelf altijd;
– heb ik iets anders dan anders gegeten, leefde het nog of weer (in de zin van teveel slechte bacteriën)? (veelal veroorzaker van de welriekende koeien flats)
– hoeveel water heb ik eigenlijk gedronken (te weinig is typisch gevalletje knetterharde geiten kei)
heb ik dit vaak?
– heb ik op dit moment meer spanning?
– hoe vaak loop ik eigenlijk?
– zijn en er genoeg ‘good-guys’ in de vorm van goede bacteriën.
Het leven is niet zo ingewikkeld en een goed lopend binnenwerk ook niet. Echter, je moet wel weten waar je moet beginnen om de boel te stroomlijnen en op te lappen daarbinnen.
Uiteindelijk is de vorm, kleur, geur van je ontlasting doorslaggevend van de gesteldheid van de binnenkant. Blijft ‘ie drijven, of zinkt ‘ie? Wel of geen remsporen?
Wat te doen bij bij darmproblemen?
Stel dat het op dit moment niet zo lekker bij je doorloopt of….je zit te lang. Wat tevens weer een ander euvel kan veroorzaken, de veelvoorkomende en pijnlijke aambei.
Stel dat je denkt, ‘ben er nu klaar mee, ik wil gewoon een normale platte buik en niet de hele tijd dat irritante winden tijdens die zoom-presentatie’
Dan gloort er licht aan de horizon. Er is hoop in de vorm van een Food & Health Consult.
Goed werkende darmen, zorgen voor goed werkende hersenen. Second Brain, je kent het vast wel. Goede bacteriën in je darmen zorgen voor goede gedachten in je hoofd.
Hoe kom je aan meer goede bacteriën?
Door het eten van gefermenteerde dingen, zoals echte yoghurt, rauwe zuurkool, kimchi, kombucha drinken, misopasta, dat soort dingen.
Je kan natuurlijk ook een pro-biotica (= good guys) supplement nemen.
Maar misschien is het wel handig om te weten om je wel voldoende darmbacteriën hebt? En hoe is eigenlijk de opneembaarheid van je dunne darm? Misschien heb je wel een zink-tekort, dat hangt veelal samen met de opneembaarheid van je dunne darm.
En welke gefermenteerde dingen moet JIJ specifiek eten dan? Dat is weer afhankelijk van je bloedgroep en jouw mooie lijf. Wat vind je mooie lijf fijn om te eten en wat vooral niet.
Dit soort dingen komen eruit als je een Food & Health Consult boekt bij mij. Voor meer info Food & Health Consult
En waar we ook samen aandacht aan besteden is: “Wat is de emotionele component van de geiten kei?”
Issues in je dikke darm, hebben veelal te maken met ‘wat kan ik niet loslaten?’.
Je maag staat voor ‘wat kan of heb ik te accepteren?’.
En dat is precies wat ik doe, ik kijk naar je Health en naar je Wellness. Die emotionele kant kunnen we aanpakken door het doen van een Evox-sessie.
Ik schreef hier vorige week al over. Hoe kom je af van die belemmerende overtuigingen, die valkuilen waar je steeds maar inloopt. Maar ook, wat mag je loslaten of onderbewust niveau en hoe doe je dat dan?
Je hoeft het niet alleen te doen, samen komen we er wel uit.
Heel fijne maandag!
Roos
PS dat wat ik je graag wil meegeven en echt op je hart wil drukken, blijf niet te lang rondlopen met vage klachten. Preventief is er zoveel aan te doen, als je maar weet aan welke knoppen je moet draaien. Achteraf bij echte ellendige symptomen is het veel lastiger en duurt het langer. Dus…gun jezelf een preventie check. Better safe than sorry.