maart 7, 2022

“Mama, jij kan dit!” aldus mijn zoon.

Share this

Bungelend aan een kabel, zeker elf meter boven de grond, wuivende dennen om me heen, probeerde ik rustig te ademen. Adem in, adem uit. Focus.

Een leuk moeder / zoon -uitje leek het me. Naar het Klimbos vlakbij het dorp waar de zoete pannenkoekenlucht je tegemoed komt tussen de bomen door, Lage Vuursche. Een soort pannenkoeken mekka midden in de bossen, tussen Hilversum en Baarn. 

Mijn zoon van 12 is graag te vinden achter zijn computer en soms een beetje een uidaging om hem daarvan af te krijgen, maar de zon schijnt en hij is altijd in voor een activiteit dus: naar buiten!

“Laten we beginnen met een makkelijke, om in te komen.” zei ik nog. Ik heb dit soort tokkel werk wel eens eerder gedaan maar dat was way-back in de treetops van Tsitsikama, GardenRoute, Zuid Afrika.

“Deze lijkt me wel wat, met die klimmuur.” Ehm, tja, ok, dat heb ik ook wel eens gedaan, maar dan ook weer lang geleden. Dat kan ik vast nog wel. 

Meine Gute, dat was even inkomen. Gelukkig was er niemand in mijn nek aan het hijgen, maar ik vond het wel een dingetje. Zeg maar, een behoorlijk spannend ding. Ik ben zelf niet klein, 1,80 en heb lengte broekmaat 34 en vroeg me echt af, ‘Hoe doen mensen dit met kortere benen?” 

Enfin, mijn zoon was ook boven gekomen, dus blijkbaar maakt dat niet zoveel uit.

Kennelijk duurde het hem iets te lang dus riep hij; “Mama, jij kan dit. Jij bent toch de vrouw die de Mont Blanc heeft beklommen, jij kan dit!”

“Blijf dit vooral herhalen, lieverd. Vooral veel tegen mij zeggen.” antwoordde ik. Want ja, ik wist dat ik dit zou moeten kunnen, ik heb inderdaad de Mont Blanc bekommen en op de top van de Kilimanjaro gestaan. Echter, in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst.

Ik merkte dat ik echt al mijn mindset tricks uit de kast moest halen om het niet eng te gaan vinden. 

Rustig blijven ademen. Dat is het belangrijkste.

Stap voor wiebelende stapje. Niet te snel willen.

Focussen op wat het doel is: mijn zoon bij het volgende platform heelhuids bereiken. 

“Het is een mindset ding mama, je kan het!”

En die woorden hielpen mij door het hele circuit van verticaal gespannen netten, wiebelende ladders, bungelende balken en zwiepende verticale balken heen en dat alles redelijk ver van de grond.  Opgelucht haalde ik weer adem toen ik mezelf afklikte van dit ‘Rode met vier spierballen moeilijkheidsgraad’ circuit. 

Zo is het soms ook met ondernemers. Ze beginnen aan iets zonder soms helemaal te weten wat ze te wachten staat. Ze weten dat ze intelligent genoeg zijn, de ervaring en de kennis in huis hebben om heelhuids hun doel te behalen. Maar het ook echt doen, is soms een andere zaak. Een coach helpt dan enorm. 

Als jij nou ook gezonder wilt worden, weer fit en energiek, die paar kilootjes eraf, je doel bereiken. Laat mij dan zijn voor jou, zoals mijn zoon voor mij was. Je hoeft het niet alleen te doen. Je weet het zelf allemaal wel, maar wat is het fijn als iemand zegt, “Je kan het, we doen het samen!”

Met een paar coachingssessies ben jij waar je wilt zijn. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Samen bedenken we een plan welke dingen handig en te doen zijn voor je  en welke de  prioriteit hebben om aan te werken.

Je hoeft namelijk niet en te detoxen, werken aan je hormonen, darmen en immuunsysteem en je emoties tegelijkertijd. 

Wat je moet eten, welke supplementen, welke affirmaties en welke bloesemremedies heb je nodig voor de balans. 
Wil jij ook weer fris en fruitig, bruisend van energie en iets lichter de zomer in. Dan is het nu tijd voor actie.

En ik weet zeker dat je je daarna net zo relaxed en opgelucht voelt als ik zaterdagmiddag!

Dus als jij dat ook wilt, vul dan hier het formulier in voor een eerste afspraak:
https://roosvanmonsjou.nl/contact/

Je kan het!

Groetjes,

Roos


Tags


You may also like

Lid van de 5 AM Club, hoe dan?

Lid van de 5 AM Club, hoe dan?
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}